Informatie

Mijn naam is Rob van Amerongen. Ik sport graag (windsurfen, tennis, wielrennen, spinning, mountainbiken, etc.) en daarnaast ben ik al heel lang met fotografie bezig. Mijn passie voor fotograferen en sport komen hier samen. Naast de sportfotografie voor Sport-in-Beeld ben ik freelance fotograaf. Je kunt mij boeken voor een professionele fotoserie of reportage.  Denk hierbij aan het fotograferen van een (bedrijfs)evenement, actiefotografie, portretfotografie of een persoonlijke fotoshoot. Zie hiervoor ook mijn andere website Rob van Amerongen FotografieNeem voor tarieven, mogelijkheden, beschikbaarheid, etc. contact met mij op via mijn e-mailadres.  Daarnaast ben ik als sportfotograaf verbonden aan Orange Pictures en Sportograf.

Je kunt me volgen op Instagram. Op Instagram staat een selectie van eerder gemaakte foto's.  Op een andere Instagram pagina kun je foto's van mij vinden, die niets met sport te maken hebben. 

 Het kan zijn dat ik je heb gefotografeerd en dat je dit eigenlijk niet wilde. Neem dan even contact met me op, dan zal ik de foto verwijderen. 

Publicaties 

IMG_7372-1


Rechtelijk

Auteursrecht: het recht van de maker om te beslissen wat er met zijn werk gebeurt.

De rechten van beeldmateriaal, getoond op deze website blijven ten allen tijde eigendom van de sportfotograaf Rob van Amerongen. Het is alleen toegestaan gebruik te maken van de bestelde foto’s voor eigen gebruik. De maker van het werk heeft persoonlijkheidsrechten waar de maker geen afstand van kan doen.

Persoonlijkheidsrechten zijn onder meer het recht op naamsvermelding en het recht je te verzetten tegen verminking van het werk.  Kortom, op alle beelden op deze website berust het auteursrecht van Rob van Amerongen. Bij gebruik na toestemming en/of overeenkomst altijd volgende naamsvermelding gebruiken: Rob van Amerongen (www.sport-in-beeld.nl). Deze toestemming kan niet worden afgestaan aan derden.

Gebruiksrecht: toestemming voor gebruik van een werk.
Via de volgende manieren kan een foto ‘gebruikt’ worden, namelijk via het ‘aanschaffen’ van een licentie (wordt afgesproken tijdens het offerteproces of als de foto achteraf voor commerciële doeleinden gebruikt gaat worden), ook wel gebruiksrecht genoemd.

  • Heb je een foto gekocht voor privé (klein) gebruik: Dit betaalde fotobestand mag alleen worden gebruikt voor je eigen archief, persoonlijke fotoalbums of andere artikelen en/of social media zoals facebook en twitter. De foto kun je onbeperkt voor jezelf gebruiken. Je mag de foto alleen privé gebruiken (zakelijk geldt een andere licentie). De betaalde foto zal bij oplevering geen watermerk bevatten.
  • Wil je je persoonlijke foto gebruiken voor commercieel gebruik. Dan heb je toestemming van mij nodig, omdat ik de auteurs­rechten van de foto bezit. Neem in dat geval vooraf contact met mij  op om de prijs en voorwaarden af te stemmen.

Voor alle foto’s geldt dat je ze gebruikt zoals ik ze bedoelt heb (je mag dus geen aanpassingen aan het beeld doen, alleen de originele foto mag je tonen). In overleg met mij kan wellicht wel een en ander aanpassen. Deze toestemming kan niet worden afgestaan aan derden.

 Het auteursrecht: eigendomsrecht van de foto

Bij iedere foto die je online plaatst krijg je te maken met auteursrecht. Het eigendomsrecht wordt in Nederland bepaald door de auteurswet. Het auteursrecht komt direct na het maken van de foto tot stand en geldt voor iedere foto die origineel/creatief is. Als een beeld wordt gebruikt zonder schriftelijke toestemming zal hiervoor een schadevergoeding geëist worden.

© All rights reserved by Rob van Amerongen.

 
 
 
E-mailen
Instagram